Tracker Track

Binnen de gemeente Gemert-Bakel valt veel te beleven. Ook dingen waar je in eerste instantie niet aan denkt.

Tractorpulling

Tussen De Mortel en Bakel is het in september hartstikke druk. Dan komen mensen uit alle hoeken van de wereld kijken naar de trekkertrek, ofwel tractor pulling.

Op een stuk grond wordt een baan uitgezet van 10 meter breed en 60 meter lang. Vervolgens gaan tractoren, om beurten, proberen zo ver als mogelijk te komen. Om het moeilijk te maken wordt een sleepwagen aan de tractor gekoppeld. Deze sleepwagen wordt zo ingesteld, dat naarmate je een grotere afstand aflegt hij steeds meer weerstand biedt. Het gaat er natuurlijk om wie het verst komt.

Motorcross

Al meer dan 60 jaar is motorcross een geliefde sport in Gemert. Het professionele circuit, heet het Wolfsbosch. Hier worden internationale wedstrijden gereden. In de zomer vindt op het terrein de kindervakantieweek plaats.

Watersport

Wil je een keertje waterskiën of wakeboarden dan kan dat op de Rooije plas in Handel. W.W.V. de Rooye Plas is een Waterski- en Wakeboardvereniging en organiseert regelmatig nationale en internationale wedstrijden. De club bezit  een springschans en slalombaan. De disciplines waarin geskied kan worden zijn: klassiek (figuren, slalom en springen), blootvoet, handi en wakeboard. Het waterskiseizoen altijd op tweede paasdag.

Links:
Tractorpulling Bakel
Motorcross op de Wolfsbosch
Watersport op de Rooye Plas

Colofon Powered by Back to back & Artform