OLYMPUS DIGITAL CAMERAVlindersafariheader111a

 

Op Vlindersafari in Gemert!

Als je in de zomer een wandel- of fietstocht maakt door het buitengebied van Gemert-Bakel kun je verschillende vlindersoorten tegenkomen; veel voorkomende soorten zoals het koolwitje, de  dagpauwoog of de kleine vos, maar met een beetje geluk ook de zeldzamere koninginnepage, die de laatste jaren weer vaker in onze omgeving vliegt.

Vlinders zijn koudbloedige dieren; om actief te kunnen zijn, moet het buiten voldoende warm (zonnig!) zijn zodat de vlinder op “bedrijfstemperatuur” kan komen. Op sombere, koele zomerdagen zie je daarom maar weinig vlinders vliegen.

Wil je dan toch nader met vlinders kennismaken, dan kun je op “Vlindersafari” gaan in een kas aan de Groeskuilen in Gemert. Daar vliegen tussen een tropische beplanting vele honderden vlinders in wel  40 soorten. Kleine vlinders, grote vlinders, opvallend kleurige vlinders en perfect gecamoufleerde exemplaren, doorzichtige vlinders en vlinders met angstaanjagende schijnogen. Je komt er ogen tekort.

Ook kun je kun je een spannende speurtocht maken op zoek naar de vele, vaak wonderbaarlijke rupsen in de tuin. Kun jij ze allemaal vinden? Als het je lukt, wordt dat beloond met een prijsje.

Tip: maak van je verjaardagsfeestje een vlinderfeestje!

Vlindersafari is geopend van mei-oktober , zie voor de exacte openingtijden www.vlindersafari.nl

 

 

Vlindersafari

Groeskuilen 95

5421ZW Gemert

contact@vlindersafari.nl

  

www.vlindersafari.nl

 

www.vlinderstichting.nl

www.vlindersindeklas.nl

www.vlindernet.nl

www.uwtuinvolvlinders.nl

Colofon Powered by Back to back & Artform