VogelnatuurpadGroeneLong11Image.aspxhein_de_witpark_lx

In de gemeente Gemert-Bakel staan op 78 plekken, meestal in woonwijken, speeltoestellen. Een aantal van deze plekken zijn bijzonder.

De Groeskuilen

Zoals natuurspeelpark Groeskuilen aan de groeskuilen in Gemert. Hier hangt een hangbrug over water. En er ligt ook een crossbaan.

Hein de Wit park

Dan heb je ook nog het Hein de Wit park in Gemert.  Daar staat een grote oranje boog…Ga er maar eens onder staan en hoor maar eens….

‘De groene long’

Ook in Bakel is een bijzondere speelplek te vinden. Aan de Bernardstraat ligt ‘De groene long’. Een groen lint vormt van bomen en planten tot midden in het centrum van Bakel. De speeltoestellen die je hier vindt zijn ontworpen door een jonge inwoner uit Bakel. Zoek maar eens naar dit speeltoestel, de naam is Ballenton.

De Zandseberg

Naast ‘De groene long’ vindt je in Bakel ook de Zandseberg. Je moet er een stuk voor door het bos struinen, maar dat is de moeite waard. Hier kun je fijn spelen: van de berg rollen, glijden en rennen. Tegenover de Zandseberg ligt ook een skatebaan.

Ruijschenbergstraat

Aan de Ruijschenbergstraat in Gemert staan 2 hutjes. Deze hutjes hebben allebei een buis waardoor je kunt praten. Zoals een echte telefoon, maar dan zoals vroeger. Je moet wel goed zoeken naar deze hutjes, ze staan verscholen 

 

Colofon Powered by Back to back & Artform