speeltuinspeeltuin1speeltuin2

Speeltuinen

In de gemeente Gemert-Bakel kun je op veel plekken spelen. Elke woonwijk heeft een kleine speeltuin maar er zijn ook een drietal grote speeltuinen. Deze grote speeltuinen zijn zo ingericht dat kinderen van alle leeftijdsgroepen er plezier kunnen beleven.

In woonwijk Molenbroek pronkt speeltuin De Wieken. Deze speeltuin biedt veilige en gekeurde toestellen voor valide en minder valide kinderen. De leiding is in handen van vrijwilligers. In 1964 werd de speeltuin opgericht. Deze bestaat dus al een halve eeuw. Om er te mogen spelen, betaal je entree.

Speeltuin ‘t Zonnehoekje aan de Dr. Douvenstraat is een speeltuin met veel groen en diverse speelzones. Die speelzones zijn ingericht naar leeftijdsgroepen. Er is ook een peuterspeelbad. Ook hier betaal je entree.

Tegen De Handelse Bergen ligt de Handelse speeltuin. Dit is een hele grote speeltuin waar kinderen vanuit de gehele gemeente naartoe gaan om te spelen. En omdat het bos dichtbij ligt kun je ook een boswandeling maken en spelen op de zandberg. De speeltuin in Handel heeft daarnaast ook nog een trapveldje, waar je ongestoord kunt voetballen. Er ligt ook een basketbal veld en je kunt er aan de kabelbaan hangen. De toegang is gratis, maar als je wilt kun je de speeltuin sponsoren. Bij de ingang hangt een bus voor giften.  

Links:

Speeltuin De Wieken
Speeltuin ‘t Zonnehoekje
Handelse Speeltuin

Colofon Powered by Back to back & Artform