sport sport1

Sportverenigingen

Op sportpark de Molenbroek kun je veel verschillende sporten beoefenen. Er is een atletiekbaan, sporthal, tennis-en hockeypark, een honkbalveld en een groot aantal voetbalvelden waarvan twee met kunstgras. In de buurt van het sportpark in Gemert ligt Fitland. Hier worden watersporten beoefend.

 De Voetbalvereniging Gemert is met bijna 1400 leden de grootste club. De voetballers hebben een rijke historie en spelen al meer dan vijftien jaar een belangrijke rol in de top van het Nederlands amateurvoetbal. Zij hebben maar liefst 15 kampioenschappen behaald. In 1913 werd de voetbalclub opgericht. In het seizoen 2009-2010 behaalde de club een absoluut hoogtepunt. In dat voetbaljaar werd Gemert kampioen in de Hoofdklasse en daarna zelfs landskampioen bij de zondagamateurs. Gemert was de beste amateurclub van Nederland. En dat is door heel Gemert groots gevierd.  In 2013 vierde de club haar 100-jarig bestaan.

Elk kerkdorp heeft ook zijn eigen voetbalvereniging.

 Ook de andere kerkdorpen hebben allemaal hun sport accommodaties maar Handel onderscheidt zich met een korfbalclub en een waterski vereniging die in het verleden verschillende Nationale kampioenen heeft voortgebracht. In het Wolfsbosch ligt een motorcross circuit waar regelmatig Nederlandse kampioenschappen worden gehouden. In Elsendorp woont een getalenteerde motorcrosser die al verschillende kampioenschappen heeft gewonnen.

 

Colofon Powered by Back to back & Artform